Tuesday, June 14, 2016

Köpt ny bildskärm!

Så äntligen var det dags för någonting jag skjutit upp på alldeles för länge om jag ska vara ärlig. En ny bildskärm!

Jag har redigerat mina bilder på en flera år gammal LCD skärm. Den är inte dålig eller så men den visar inte färgerna 100% korrekt. Att få korrekt färgåtergivning är någonting jag värderar väldigt högt då mina bilder alltid är färgstarka och använder färg för att förmedla det jag vill. Så att sitta på en skärm som inte riktigt kan visa färgerna korrekt gör ju att jag tappar en del av mitt meddelande, jag kanske sitter och ser bilden på ett sätt, medan min kollega får en helt annan känsla av bilden på sin skärm.

Jag har sparat pengar hela året och nu kan äntligen köpa mig en skärm som kommer gynna min fotografering, det är några år för sent men fortfarande! Jag vill tacka KonsumentTest som hjälpte mig att välja skärm, utan deras hjälp hade jag nog aldrig valt rätt. Jag valde skärmen som vann deras bäst i test, Asus PB279Q, svårt namn men vad gör det när skärmen är helt underbar.

Den är 4K så jag kommer kunna verkligen se alla detaljer min systemkamera tar, dessutom ger det mig mer rum för att kunna göra bilderna finare i Photoshop och Lightroom. Kan jag se så mycket detalj kan man lätt avgöra vad som ser bra ut eller inte.

Vill bara passa på att även om en grym skärm hjälper dina fotografier lite, så blir du inte per automatik en proffsfotograf bara för du har en bra skärm! Som om du är amatörfotograf och vill köpa en ny skärm, vänta ett tag och fråga dig om du verkligen behöver det. I början är det mer värt att köpa en bättre systemkamera eller objektiv, lär dig att utnyttja dessa till fullo och SEN köper du dig en grym bildskärm för redigering!

Mina två cent, som man brukar säga.

No comments:

Post a Comment